Ο προσωπικός μύθος

Εισηγήτρια: Άννα  Αλιφραγκή, εκπαιδευτικός, εμψυχώτρια

Ο προσωπικός μύθος: η αγαπημένη μας ιστορία ως μέσον αυτογνωσίας

Μέσα σε κάθε ιστορία βρίσκεται κρυμμένος ένας θησαυρός που περιμένει κάποιον να τον ανακαλύψει. Εκείνος που θα τολμήσει να τον αναζητήσει θα έρθει σε επαφή με άγνωστες πτυχές του εαυτού του και θα έχει την ευκαιρία να εμπιστευθεί τις ικανότητές του και να δεχθεί τα συναισθήματά του. 

Στο εργαστήριο «Ο προσωπικός μύθος» ο κάθε συμμετέχων θα επιλέξει με προσοχή την ιστορία με την οποία θέλει να δουλέψει. Η ιστορία αυτή μπορεί να είναι ένας μύθος, ένα παραμύθι ή ένα διήγημα που αρέσει ιδιαίτερα ή άρεσε στον συμμετέχοντα όταν ήταν παιδί. 

Ο συμμετέχων θα δημιουργήσει στενή σχέση με όσους από τους χαρακτήρες επιλέξει. Με τη βοήθεια της ομάδας θα εντοπίσει αρχέτυπα και σύμβολα που του είναι σημαντικά, και θα επεξεργαστεί τις καταστάσεις και τα συναισθήματα που θα προκύψουν από την αναζήτησή του. 

Η διαδικασία περιλαμβάνει τεχνικές art therapy και drama therapy που βοηθούν στην ανάπτυξη του αυθορμητισμού, της φαντασίας και της ενδοσκόπησης.  

Το  εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες. 

Διάρκεια:  6.00μ.μ. – 8μ.μ κάθε Παρασκευή (10 συναντήσεις)

Φιλική συμμετοχή: 80 ευρώ

 

Άννα Αλιφραγκή

Η Άννα Αλιφραγκή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Συνθετική Θεραπευτική Συμβουλευτική στο Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών London School of Counselling & Psychotherapy.

Με το λαϊκό παραμύθι ασχολείται από το 2002, όταν παρακολούθησε το ετήσιο σεμινάριο του Στέλιου Πελασγού «Η Τέχνη του Παραμυθά και του Σύγχρονου Ιστορητή». Από τότε ασχολείται με την παγκόσμια παραμυθολογία μελετώντας και συγκρίνοντας το περιεχόμενο λαϊκών παραμυθιών, μύθων και ιστοριών σοφίας από όλο τον κόσμο. Από το 2004 έως σήμερα οργανώνει σεμινάρια σχετικά με την ψυχοπαιδαγωγική αξία του λαϊκού παραμυθιού καθώς και εργαστήρια δημιουργικών δραστηριοτήτων για παιδιά και ενήλικες, με βάση τα παραμύθια.

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας

captcha