Ο κόσμος των συναισθημάτων

Εισηγήτρια: Έφη Καρρά, νηπιαγωγός - συντονίστρια προγραμμάτων  Κοινωνικής και Συναισθηματικής μάθησης

Εργαστήριο Κοινωνικής και Συναισθηματικής μάθησης.

H  Ακαδημία παραμυθιού Μύθαρος  στα πλαίσια του προγράμματος  "Ο κόσμος των συναισθημάτων" δίνει την ευκαιρία στα παιδιά  να μπουν στο Μαγικό κύκλο και δημιουργώντας ένα μικρό έργο επεξεργάζονται και μαθαίνουν να αναγνωρίζουν, να εκφράζουν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα την αυτοεκτίμησή τους. Σκοπός μας είναι η ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών σύμφωνα με τις αρχές της συγκεκριμένης θεωρίας αλλά και η δημιουργία υγιών σχέσεων μεταξύ των παιδιών και μεταξύ παιδιών και ενηλίκων.

Ας δώσουμε στα παιδιά την ευκαιρία να κατακτήσουν τον κόσμο των συναισθημάτων μέσα από τη ζωγραφική, τα παραμύθια, τη θεατρική φόρμα και ένα πλήθος ομαδικών παιχνιδιών

 

Σας περιμένουμε σε έναν Κύκλο παιχνιδιού γεμάτο συναισθήματα ,μαγικό όσο η  ύπαρξη μας!

Διάρκεια κάθε συνάντησης:  1.30 ώρα, μία φορά την εβδομάδα.

Ηλικίες παιδιών:  Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου

Συνολική διάρκεια εργαστηρίου: 12 συναντήσεις (Τρίμηνο πρόγραμμα) με   δυνατότητα παράτασης από 6 έως 8 μήνες.

 

Έφη Καρρά

Είναι Νηπιαγωγός και Επιμορφώτρια ενηλίκων, απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Παν/μίου Πατρών. Εργάζεται από το 1997 έως και σήμερα με παιδιά, στην ιδιωτική και τη δημόσια εκπαίδευση.

Το 2004 ξεκίνησε την ενασχόλησή της με την Κοινωνική & Συναισθηματική μάθηση (Κ.Μ.Σ) έχοντας εκπαιδευτεί στο συντονισμό ομάδων και τη χρήση υλικού για την ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης για παιδιά σε συνεργασία με το κέντρο πρόληψης «Θησέας» στην Ερμούπολη της Σύρου υπό την αιγίδα του Ο. ΚΑ. ΝΑ και με επικεφαλής την ψυχολόγο Λιάνα Τσαρουχά.

 Έχει επίσης επιμορφωθεί στο εκπαιδευτικό δράμα, συμμετέχοντας στο διετές βιωματικό Θεατρικό εργαστήριο εκπαιδευτικού δράματος του Θεάτρου «Πόρτα» της Ξένιας Καλογεροπούλου (2004 – 2006).

Εφάρμοσε το Πρόγραμμα του Μαγικού Κύκλου στο Δημόσιο νηπιαγωγείο επί μια δεκαετία, επίσης στον Παιδικό σταθμό της Κεντρικής υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και σε παιδιά Δημοτικού σχολείου, με συνεχή επιμόρφωση στην Κ.Σ.Μ  μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Σήμερα εργάζεται ως Νηπιαγωγός στο δημόσιο νηπιαγωγείο και παράλληλα ασχολείται με την Κοινωνική & Συναισθηματική εκπαίδευση παιδιών νηπιακής και πρώτης σχολικής ηλικίας, σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, σε κέντρα φροντίδας παιδιών και σε Δημοτικά σχολεία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας

captcha