Μύθαρος

Μέσα από μια εσωτερική διαδρομή αναζήτησης ιδρύθηκε η Ακαδημία Παραμυθιού Μύθαρος, που ευελπιστεί να ανανεώσει, να ενδυναμώσει και να ανατροφοδοτήσει την παρουσία του παραμυθιού στις μέρες που ζούμε.

Να φέρει στη ζωή μας μέρες παραμυθιού, αφήνοντας ελεύθερο τον εαυτό μας να πειραματιστεί σε κάθε του έκφραση, με το να αφηγηθούμε και να δημιουργήσουμε τα δικά μας παραμύθια, χαρίζοντας μας απελευθέρωση από τις πιέσεις της καθημερινότητας.
Να αναγεννηθεί η αφήγηση, να μοιραστούμε σκέψεις, διλλήματα, ελπίδες και όνειρα.
Να βοηθήσουμε επαγγελματίες να γνωρίσουν το παραμύθι ώστε να αποτελέσει για αυτούς εργαλείο δουλειάς.

Όσο για τους μικρούς μας φίλους, θα προσπαθήσουμε ο λόγος, η αφήγηση και η ιστορία να ξαναβρούν την θέση τους μέσα από τον καλό παραμυθά που επηρεάζει δια βίου τα παιδιά, αφού ρίχνει μέσα στην ψυχή τους, τους σπόρους (ιδέες,αξίες,όνειρα) που υποσυνείδητα χαράσσουν δρόμους ζωής. Οι μικροί μας φίλοι θα χαίρονται να εκφράζουν τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις επιθυμίες τους.

Τα παραμύθια που τα διηγήθηκαν και τα ξαναδιηγήθηκαν σε διαφορετικούς πολιτισμούς, για χιλιάδες χρόνια, περιέχουν μια αιώνια σοφία. Μέσα από τα παραμύθια ξεπηδούν ακλόνητες αλήθειες, που όσο ζούμε οφείλουμε να τις καλλιεργούμε και να τις προσφέρουμε ευσυνείδητα!

 

Άρτεμις Ζωγανά

 
Η Ζωγανά Άρτεμις γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι μητέρα τριών παιδιών.
Σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών του Πάντειου Πανεπιστημίου, με κατεύθυνση στην Πολιτική Επιστήμη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΤΕΙ Αθήνας/Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας. Έχει εξειδικευτεί στην Κοινωνική Εργασία με άτομα τρίτης ηλικίας καθώς και με παιδιά ηλικίας 4-9 ετών.

Παρακολούθησε σεμινάρια γραφής παραμυθιού στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου.
Έχει γράψει το εκπαιδευτικό παραμύθι "Τα γράμματα και οι ζαβολιές τους" και το παραμύθι "Το κρυφτούλι του ήλιου".
Δημιούργησε την Ακαδημία Παραμυθιού «Μύθαρος» , ένα χώρο έκφρασης και δράσης, με ανθρώπους που νοιάζονται και αγαπούν το παραμύθι.