Μελετώντας την παράδοσή μας..

Εισηγήτρια: Άννα  Αλιφραγκή,εκπαιδευτικός, εμψυχώτρια

 

Το ελληνικό λαϊκό παραμύθι είναι αναμφισβήτητα ένα πολύτιμο κομμάτι της λαϊκής μας παράδοσης. Η πρόθεσή μας να σας παρουσιάσουμε ένα από τα λαϊκά παραμύθια στηρίζεται στην ανάγκη μας να αναδείξουμε την ομορφιά του ελληνικού λαϊκού λόγου και τη σοφία που εμπεριέχεται σ’ αυτόν.

Εκτιμώντας την προσπάθειά σας να διατηρήσετε την πολιτισμική κληρονομιά του τόπου σας, και θεωρώντας ότι έχουμε κοινούς στόχους, σας προσκαλούμε  να ακολουθήσετε μαζί μας την κόκκινη κλωστή που θα μας οδηγήσει στη μαγεία του παραμυθιού και στην ανακάλυψη των νοημάτων του.

 Ο Μοσκάμπαρης ή Σιμιγδαλένιος είναι, κατά τους μελετητές, ένα κατεξοχήν ελληνικό λαϊκό παραμύθι που προέρχεται από αρχαϊκούς μύθους δημιουργίας. Υπάρχουν 32 παραλλαγές του στην Ελλάδα και άλλες στην Ιταλία και την Τουρκία. Στη δίωρη συνάντησή μας θα ακούσετε την αφήγηση του παραμυθιού, θα ερευνήσετε μαζί μας τα νοήματα, θα αναλύσετε και θα σχολιάσετε το περιεχόμενο. Θα φτάσουμε όσο μπορούμε πιο κοντά στις ρίζες του παραμυθιού και θα έρθουμε σε επαφή  και με άλλες παραλλαγές του!

 

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας

captcha