Φαντασία και Επιστήμη

ΕισηγήτριαΧαρά Δημητριάδη, ηθοποιός - εμψυχώτρια

Για παιδιά 5-8 ετών
Διάρκεια εβδομαδιαίου εργαστηρίου: 75' λεπτά

  Το εργαστήριο αυτό σε καλεί να κάνουμε τη μάθηση παιχνίδι! Να κάνουμε το παιχνίδι δρόμο προς τη μάθηση, να πειραματιστούμε και να ανακαλύψουμε τον κόσμο των επιστημών βιωματικά και παιχνιδιάρικα! Μέσα από πειράματα, προβολές, παραμύθια, κατασκευές, δημιουργικό και θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά, συνδημιουργούν τη διαδικασία της μάθησης και κατακτούν τη γνώση μέσα από την αίσθηση και την πράξη. Η μάθηση μέσα από το παιχνίδι έρχεται φυσικά, ευχάριστα, χωρίς πίεση και η γνώση γίνεται μία βιωμένη εμπειρία.
  Στόχος του εργαστηρίου και του παιχνιδιού αυτού είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών, η απελευθέρωση της δημιουργικής τους φαντασίας, η ανακάλυψη και εξερεύνηση των εκφραστικών τους μέσων και η ανάπτυξη μίας θετικής διάθεσης και στάσης απέναντι στον κόσμο των επιστημών που τα περιβάλλει! Φυσική, γεωμετρία, μελέτη περιβάλλοντος, γεωγραφία γίνονται αφορμή για παιχνίδι!
 

Χαρά Δημητριάδη

​Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετά ήθελε να μάθει τα μυστικά του θεάτρου και έτσι σπούδασε υποκριτική στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης “Νέο Ελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη” και έχει λάβει μέρος σε θεατρικές παραστάσεις και φεστιβάλ. Η αγάπη της για το παιχνίδι, τα παιδιά και το θέατρο την οδήγησε στο εργαστήρι πολιτιστικής εκπαίδευσης “Σχολείο Παιχνιδιού”, όπου παρακολούθησε έναν ετήσιο κύκλο σεμιναρίων Θεατρικού Παιχνιδιού και Παιδαγωγικής Θεάτρου, καθώς και το ετήσιο πρόγραμμα παιδαγωγικής κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ) στην ΑΣΠΑΙΤΕ.

 

 

 

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας

captcha