Εκπαιδευτική Μουσικοκινητική Αγωγή

Εισηγήτρια: Μαρία Ζουράρη παιδαγωγός, αφηγήτρια παραμυθιών, δασκάλα δημιουργικού χορού,εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού.

Υπάρχουν παραμύθια πολλά! Άλλα μεγάλα και άλλα μικρά ,άλλα λυπητερά και άλλα αστεία, άλλα σοφίας και άλλα μαγικά. Υπάρχουν, όμως, και παραμύθια που είναι γεννημένα για να τα πει ολόκληρο το σώμα, ολόκληρο το πρόσωπο, όλες οι αισθήσεις μαζί… Ιστορίες που δεν μπορούν να κάτσουν στην ησυχία μιας σελίδας, αλλά θέλουν παρέα και χορό και μουσική και φωνές πολλές και περίεργες και  παράξενες, ζωηρές γκριμάτσες! Ιστορίες που δεν ψάχνουν καν αφηγητή! Ψάχνουν μια παρέα από γελαστές παιδικές φατσούλες έτοιμες να τις 

χορέψουν, να τις τραγουδήσουν και να παίξουνε μαζί τους. Η Ακαδημία Παραμυθιού Μύθαρος και η αφηγήτρια-παιδαγωγός Μαρία Ζουράρη καλούν τους μικρούς τους φίλους, να παίξουν με τους ρόλους της κάθε ιστορίας και με βασικό όχημα τη φαντασία, να ζωντανέψουν όλοι μαζί ιστορίες, με ρυθμό, με κίνηση και μουσική. Στο τέλος με πολύ απλά υλικά θα φτιάξουμε τους παραμυθένιους ήρωές μας.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

- Να γνωρίσουμε το σώμα μας και να εξερευνήσουμε τους αναρίθμητους τρόπους, με τους οποίους αυτό μπορεί να κινηθεί. 

- Μέσα από επαναλαμβανόμενα κινησιολογικά και λεκτικά μοτίβα να αποκτήσουμε εμπιστοσύνη στο σώμα, τη φωνή μας, στον ίδιο μας τον εαυτό.

- Να εκτονώσουμε τη συσσωρευμένη ενέργεια με τρόπο καλλιτεχνικό και δημιουργικό. 

- Να αναπτύξουμε τη φαντασία, καθώς σκοπίμως κατά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δεν χρησιμοποιούνται σκηνικά αντικείμενα και στοιχεία όψης.

- Να αναπτύξουμε τον λόγο μας και να εκφραστούμε αυθόρμητα.