Δράσεις μυθοπλασίας και βιβλιοπαραγωγής

Εισηγήτρια: Χαρά Κατσαρή, νηπιαγωγός, συγγραφέας

Η Ακαδημία παραμυθιού  Μύθαρος  διοργανώνει  εκπαιδευτικές δράσεις μυθοπλασίας και βιβλιοπαραγωγής  για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου.

Το  εργαστήρι  μυθοπλασίας που δημιουργούμε για τα παιδιά αυτών των ηλικιών, βασίζεται σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τεχνικών μυθοπλασίας, ικανό να φέρει τις ομάδες σε θέση να δημιουργήσουν τα δικά τους παραμύθια, ποιήματα ή ακόμα και θεατρικά έργα. Το  συγκεκριμένο πρόγραμμα  θα μας  βοηθήσει  να οξύνουμε τη  φαντασία  των  παιδιών, να εξασκήσουμε την αποκλίνουσα  σκέψη τους, να ενθαρρύνουμε  την   προφορική   \έκφραση,να πλουτίσουμε τα εκφραστικά τους μέσα ,να διευρύνουμε το λεξιλόγιό τους, να τα μυήσουμε στην ευχαρίστηση της δημιουργίας, να τα βοηθήσουμε να αγαπήσουν το βιβλίο, να διευκολύνουμε την επικοινωνία μεταξύ τους, να κάνουμε ευκολότερη την κατανόηση της σύνδεσης του προφορικού με το γραπτό λόγο και φυσικά  να διασκεδάσουμε! Φυσική συνέχεια αυτού του προγράμματος είναι η δραματοποίηση των κειμένων που θα παραχθούν, η δημιουργία δηλαδή θεατρικών πράξεων που βασίζονται στις ιδέες των παιδιών και κάνουν πράξη την ίδια την έμπνευσή τους.

Η Ακαδημία παραμυθιού Μύθαρος προσφέρει ολοκληρωμένα σχέδια τέτοιων εκπαιδευτικών δράσεων που μπορούν να υλοποιηθούν ιδανικά μέσα στο σχολικό περιβάλλον, αλλά και σε ομάδες παιδιών διαφόρων ηλικιών, όπως πχ στα παιδιά μέλη παράλληλων δράσεων βιβλιοθηκών, συλλόγων και άλλων πρωτοβουλιών.

Κόστος συμμετοχής : 3 ευρώ ανά μαθητή

**Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται στην προτεινόμενη λίστα του Υπουργείου Παιδείας**

 

 

 

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σχολεία

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας

captcha